AgXeed naar Tsjechië en Denemarken

Wed Apr 24 2024

04 24

AgXeed naar Tsjechië en Denemarken

29/07/2022

Door Ad Spijkers

AllAgBots Nordic (DK) en Agri Precision (CZ) starten als distributie- en servicepartners van de Limburgse agribotfabrikant AgXeed.


     

Uitgebreide service en een directe link naar de klant zijn de topprioriteiten van AgXeed in Oirlo (bij Venray) bij het selecteren van distributiepartners. En service is meer dan alleen assistentie verlenen bij onderhoud of reparatie. Het begint met het analyseren van boerderijen en strekt zich uit tot de volledige implementatie van autonome systemen.

Met de geïntegreerde softwaretools kunnen boeren hun activiteiten op het veld virtueel van tevoren plannen. Daarbij wordt maatvoering vervangen door continuïteit en precisie in het veld. Dit zijn nieuwe benaderingen waarvoor distributiepartners nodig zijn die dicht bij de boerengemeenschap staan, begrijpen dat ze middelen anders moeten beheren en geloven dat autonomie een oplossing kan zijn.

Denemarken

De Limburgse onderneming heeft AllAgBots Nordic in Farsø (noord Jutland) aangesteld als distributie- en servicepartner in Denemarken. Dit robot- en technologiebedrijf biedt een breed scala aan diensten en autonome oplossingen voor de landbouw. Het bedrijf is de schakel tussen boeren en AgXeed als het gaat om ondersteuning, service, veiligheid en kennis van het autonome ecosysteem.

Digitale competentie in service, begrip van lokale agrarische situatie in distributie, tot aan de wil om een sterke langdurige partner van de boerderijen te zijn, zijn de argumenten waarom AgXeed AllAgBots Nordic als partner heeft gekozen.

AllAgBots Nordic ziet veel interesse in autonome oplossingen voor de landbouw en voorziet dat AgXeed hierin een sleutelrol zal spelen. De onderneming wordt verantwoordelijk voor de advisering, verkoop en service van de autonome oplossingen van AgXeed in Denemarken.

De eerste AgBot komt in augustus naar Denemarken, waar een reeks demodagen zal worden gehouden voor geïnteresseerde en potentiële klanten.

Tsjechië

Agri Precision in Moravské Bránice (30 km zuidwestelijk van Brno) wordt distributie- en servicepartner in Tsjechië. Dit is een innovatief robot- en technologiebedrijf dat een breed scala aan diensten en autonome oplossingen biedt voor de landbouw. Agri-Precision is de schakel tussen boeren en AgXeed als het gaat om ondersteuning, service, veiligheid en kennis van het autonome ecosysteem. Met zijn gecombineerde competentie en ervaring van navigatie, stuurautomaten, snelheidscontrole, automatisering, Isobus-technologie, telemetrie, routeplanningssoftware en robotica heeft het bedrijf een goede reputatie in de agrarische sector.

Autonomie

Voor het Limburgse bedrijf is autonomie de volgende logische stap in de ontwikkeling van moderne professionele landbouw. De onderneming levert niet alleen autonome machines, maar ook volledige automatisering en optimalisatie van veldoperaties. AgXeed maakt een geïntegreerde benadering van alle processen op de boerderij (planning, gewasproductie en distributie) mogelijk. De machines zijn het meest zichtbare deel van het productaanbod, maar het dataportaal dat gegevens verzamelt en bruikbare inzichten levert, is essentieel voor de totale waarde die het bedrijf levert.

Overigens werd vorige week de eerste in Nederland ontwikkelde robottrekker afgeleverd bij een groenteteler in Leunen, eveneens vlak bij Venray.

Foto: AgXeed