Samenwerking Sara Robotics en Mentech

Thu Mar 28 2024

03 28

Samenwerking Sara Robotics en Mentech

05/07/2022

Door Ad Spijkers

De Eindhovense bedrijven gaan voor de verdere ontwikkeling van een emotie-intelligente robot.


     

Mentech en Sara Robotics tekenen een strategische samenwerking. Ze willen samen de langdurige zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking blijvend ondersteunen met innovatieve oplossingen. Een emotie-intelligente robot, waarbij de data en AI gedreven platformen van Mentech en Sara Robotics worden gecombineerd, wordt de nieuwste innovatie voor persoonsgerichte zorg en ondersteuning.

Samen zorgen

De intensieve samenwerking richt zich voornamelijk op technologische doorontwikkeling van bestaande toepassingen (de robot Sara en de Hume software), die ook gecombineerd in de markt worden gezet. Hiermee vertrouwen beide partijen erop een aanvullende oplossing te kunnen bieden voor de hoge werkdruk, de stijgende tekorten aan zorgpersoneel en het beheersbaar houden van de zorgkosten. 

'Zorgen doen we samen' is vanaf de allereerste dag het motto van Sara Robotics. Met Mentech kan het bedrijf verder groeien en een nog completere oplossing bieden in de zorg. Met een integratie van beide platformen kan Sara Robotics zijn autonome karakter verstevigen en gezamenlijk een nog groter verschil maken voor cliënten en zorgmedewerkers. De zorg moet zijn mooie karakter behouden in de toekomst en daar helpt technologie bij. Een combinatie van stressinformatie uit de Hume en een zorgrobot als SARA kan preventief werken en direct impact hebben op cliënt en zorgmedewerker.

Platformintegratie

De samenwerking start met de overdracht van de software van Sara Robotics naar Mentech waarbij ook een samenwerking ontstaat in het dagelijkse support en het onderhoud van de softwareapplicaties. Op korte termijn willen beide partijen de platformen migreren waardoor de integratie van de producten en het toevoegen van nieuwe features aan de bestaande software wordt vereenvoudigd.

De integratie van de robot in het Hume- platform biedt veel kansen, onder andere het verkorten van de ontwikkeltijd en het makkelijker introduceren van nieuwe functies. De technologie en expertise van Mentech leent zich om snel stappen te kunnen zetten in de technologische doorontwikkeling van Sara.

De regie van de ontwikkeling van Sara en het IP-eigendom zal bij Sara Robotics blijven liggen, maar de technologie en expertise van Mentech gaat zorgen voor verbetering van het Sara-platform Ook zorgt het voor een versnelling in de toekomstige ontwikkeling van functionaliteiten die nog verder bijdragen in de ondersteuning en interactie in het zorgproces. Daarnaast kunnen de bedrijven de gezamenlijke propositie beter in de markt van toegevoegde waarde laten zijn/

Gezamenlijke werkplek

Om elkaar snel en makkelijk te vinden, ligt samenwerken op dezelfde plek voor de hand. Daarom verhuist Sara Robotics naar de Boschdijk in Eindhoven waar Mentech is gehuisvest. Hiermee wordt het voor beide partijen gemakkelijker om te communiceren en de optimale ondersteuning aan elkaar en haar klanten te bieden. Beide partijen voorzien een gezamenlijke oplossing waarbij ze vroegtijdig spanning signaleren en hierop interveniëren. Daarmee kunnen ze de langdurige zorg nog optimaler bedienen en meewerken aan een structurele verandering.

Foto: Sara Robotics