Nieuwe robotcellen en Duitse vestiging Cellro

Fri Oct 22 2021

10 22

Nieuwe robotcellen en Duitse vestiging Cellro

17/09/2021

Door Ad Spijkers

Met twee nieuwe robotcellen en een eigen vestiging mikt Cellro in Veenendaal op verdere expansie.


     

Cellro presenteert twee nieuwe modellen binnen de succesvolle Xcelerate serie. De X15 en X35 zijn alleskunners en bieden een combinatie van product- en pallethandling. De X15 kan maximaal 12 kg tillen en is geschikt voor productafmetingen van 135 mm x 135 mm. De X35 kan 25-70 kg dragen en is bedoeld voor productafmetingen van 160 mm x 160 mm.

De cellen bieden een grote flexibiliteit voor product- en pallethandling. Ze zijn compatibel met alle soorten machinebeladingsposities en ontsluit machinedata naar de rest van de productieomgeving. De nieuwe robotcellen kenmerken zich door korte insteltijden dankzij efficiënte configuratiesoftware. De X35 maakt zeszijdige bewerking in één productiecyclus mogelijk.

De Xcelerate robotcellen zijn verkrijgbaar in diverse modellen, die verschillen in opslagcapaciteit en hanteergewicht. De X15 en X35 combineren eenvoudig pallet- en product-handling, wat gebruikers maximale flexibiliteit geeft in de keuze van hun opspanning. Door de uitneembare laden kan de steek tussen de laden eenvoudig worden aangepast aan de gewenste product hoogte.

Robotcellen

De nieuwe Xcelerate robotcellen bieden de mogelijkheid om een tot twee machines tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Xcelerate series zijn automatische beladingssysteem en te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines en kan na sluitingstijd onbemand doordraaien. De cellen bieden uitkomst bij uiteenlopende CNC-bewerkingen zoals draaien, frezen en slijpen. Ze zijn universeel inzetbaar voor alle merken CNC-machines, nieuw en bestaand.

Door de eenvoudig te bedienen software kunnen klanten vanaf dag één meer producteren met hetzelfde aantal mensen. Ook kunnen ze eenvoudig zelf andere grippervingers of inlays toevoegen in de software. Wie complexe productvormen heeft zoals gietdelen kan op basis van Cellro's templates zelf grippervingers maken. Maar indien gewenst kan ook Cellro klantspecifieke inlays, grippers en grippervingers maken.

Vestiging in Duitsland

Onlangs opende Cellro een vestiging in Brackenheim (bij Heilbronn). Vanuit deze locatie gaat het bedrijf in Veenendaal metaalbewerkende industrie in Duitsland bedienen. De nieuwe vestiging moet de groei in de Duitse markt verder versterken.

Cellro krijgt er de beschikking over een pand met een kantoor en een showroom. Verkoop, sales support en service vinden vanuit deze locatie plaats. In de showroom worden de nieuwste robotcellen opgesteld en gedemonstreerd. De locatie zal worden ondersteund door het hoofdkantoor in Veenendaal, waar ook de ontwikkeling en assemblage van robotcellen plaatsvindt.

Met de nieuwe vestiging wil Cellro beter kunnen inspelen op wensen van lokale klanten. De robotcellen voor draai- en freesmachines beschikken over geavanceerde mogelijkheden. Daardoor kunnen de meest complexe orderstromen van verspanende bedrijven worden geautomatiseerd met – in de basis – standaardmodellen.

Dankzij het modulaire ontwerp kunnen de robotcellen snel en eenvoudig worden aangepast aan veranderingen in type orders, machines of klanten. Het benutten van die mogelijkheden vraagt om nauwe samenwerking tussen Cellro en de eindgebruiker. De vestiging in Brackenheim gaat daarbij een belangrijke rol spelen.

Foto: Cellro