Joerg Theis nieuwe directeur van B&R

Sat Mar 02 2024

03 02

Joerg Theis nieuwe directeur van B&R

24/03/2021

Door Ad Spijkers

ABB heeft Joerg Theis benoemd tot directeur van de divisie Machine Automation (B&R) van ABB met ingang van 1 april 2021.


     

Theis heeft 23 jaar ervaring binnen ABB. Hij heeft diepgaande kennis van proces- en fabrieksautomatisering in onder meer de consumentengoederen-, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, hybride industrieën en de auto-industrie, met een focus op de ontwikkeling van digitale diensten.

Theis heeft een diploma in chemische technologie behaald aan de Fachhochschule Aachen. Hij heeft in Europa en Azië gewerkt en gewoond en gaf recentelijk leiding aan de divisie ABB Process Automation for Energy Industries in Singapore, Azië. Zijn nieuwe standplaats is de hoofdvestiging van B&R in Eggelsberg (A). B&R behoort tot ABB Robotics & Discrete Automation, waartoe ook de robotica-activiteiten van het concern behoren. Het bedrijf is er als eerste in geslaagd om robot- en machinebesturing in één hardware- en softwareomgeving onder te brengen.

Volgens ABB is Theis met zijn branchekennis en staat van dienst op het gebied van strategische bedrijfsontwikkeling de ideale leider om de groei van B&R uit te breiden. Ook zal hij de klant- en innovatiefocus van B&R voortzetten en de geografische en portfolio-uitbreiding van deze divisie binnen ABB bevorderen.

www.abb.com/robotics