Meer lasrobots in MKB door gebruiksgemak

Sun Sep 19 2021

09 19

Meer lasrobots in MKB door gebruiksgemak

09/06/2021

Door Liam van Koert

Valk Welding ziet vraag naar hun lasrobotsystemen verder stijgen Lasrobotintegrator Valk Welding ziet ondanks COVID-19 een groeiende vraag naar hun lasrobotsystemen in heel Europa. Het wegnemen van complexiteit is een hierbij belangrijke factor.


     

 

De specialist levert standaard en custom build automatiseringsoplossingen voor kleine en middelgrote series laswerk. Naast levering aan grote bedrijven zoals Van de Wiele, Dhollandia, Ellimetal, Jonkcheere, LAG Trailers, Van Hool, Perfecta, Team Industries, AJK, enz, ontdekken ook kleinere bedrijven steeds meer de mogelijkheden en voordelen van lasrobotisering. “Door de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van snel en flexibel programmeren ligt de drempel voor kleine metaalbedrijven een stuk lager en wordt investering ook voor dit grote marktsegment steeds interessanter. Mede door COVID-19 willen bedrijven minder afhankelijk zijn van levering uit verre lagelonenlanden en halen steeds meer bedrijven hun productie terug naar eigen land.
Automatisering is dan de oplossing om de hogere loonkosten in de kostprijs te compenseren”, legt commercieel directeur (CCO) Peter Pittomvils uit. “Daarnaast is een nijpend tekort aan vaklassers voor bedrijven tevens een gegeven die de vraag naar
lasrobotisering doet toenemen”.


Valk Welding heeft ook voor de kleine bedrijven heel interessante oplossingen. “Voor de prijs van wat een handlasser kost over 1,5 jaar heb je al een compleet robotsysteem dat voor 3 tot 4 lassers telt en dat dan voor minimum 15 jaar. Je return on investment komt zo op slechts enkele maanden uit. Volgens de CCO heeft het succes in bestaande markten ook nieuwe markten gecreëerd. Tijdens de covidperiode is Valk Welding Zweden opgericht en hebben ook (N)-Ierse
bedrijven de Valk Welding technologie ontdekt. “Beide culturen draaien net als hier enorm op vertrouwen. Iets wat diep in onze DNA geworteld zit en de basis vormt voor onze slogan 'The Strong Connection'."