Intelligente vloerreinigingsrobot

Sun Jul 14 2024

07 14

Intelligente vloerreinigingsrobot

24/05/2024

Door Ad Spijkers

Tijdens Interclean toonde Pudu Robotics met de Pudu CC1een intelligente vloerreinigingsrobot voor commerciële omgevingen.


     

Pudu Robotics is vooral bekend van zijn serveerhulprobots. Maar het Chinese bedrijf brengt ook robots voor het schoonmaken van vloeren in grotere ruimten op de markt. Onder de slogan 'Schoon en slim, 4-in-1' is de reinigingsrobot ontworpen voor diverse commerciële omgevingen, waaronder kantoorgebouwen, winkels, hotels, scholen, ziekenhuizen en verpleeghuizen. De Pudu CC1 beschikt over een reeks functies die hem tot een alles-in-één schoonmaakoplossing maken. De robot kan vegen, schrobben, stofzuigen en dweilen om aan alle reinigingsbehoeften te voldoen en is geschikt voor zowel harde als zachte vloeren.

Automatische functies

De robot biedt een scala aan geautomatiseerde functies, waaronder automatische watertoe- en –afvoer en automatisch opladen. De robot kan na een onderbreking hiervoor de schoonmaak hervatten op het punt waar deze werd afgebroken. Hij elimineert daarmee de noodzaak van handmatig werk, waardoor tijd en arbeid worden bespaard. De Pudu CC1 is voorzien van het Pudu SLAM-positioneringssysteem en ondersteunt zowel Visual SLAM- als Laser SLAM-positionerings- en navigatieoplossingen. Hierdoor kan de robot taken efficiënt uitvoeren in complexe scenario's. Dankzij de multifusion-sensoren kan de robot onder elke hoek stoppen en wegrijden als hij obstakels tegenkomt.

Met het vooraf ingestelde programma kan de Pudu CC1 automatisch werken, waardoor reinigingsprocedures worden gestroomlijnd en de workflow wordt verbeterd. De robot kan de hele dag door continu werken en kan tot 12.000 m2 in één dag schoonmaken. De reinigingskwaliteit blijft behouden dankzij de hoogfrequente reiniging en geautomatiseerde, gestandaardiseerde reinigingsprocessen.

Installatie en bediening

Door de repetitieve en overbodige schoonmaaktaken over te nemen helpt de Pudu CC1 de uitdagingen op het gebied van personeel te verlichten. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige bediening kan de robot gemakkelijk worden geïnstalleerd en met minimale training gebruikt. Dankzij het modulaire componentenontwerp kunnen accessoires zoals zijborstels, rolborstels, sponzen en swiffers in slechts één minuut worden aangebracht en verwijderd. Door schoonmaaktaken te automatiseren kunnen werknemers zich richten op uitdagendere verantwoordelijkheden.

De robot wordt geleverd met een app waarmee gebruikers de werkstatus van de robot real-time kunnen volgen. Door meldingen te verzenden voor schoonmaakprestaties, inclusief schoonmaaktijd en -gebied, kunnen gebruikers de effectiviteit van hun reinigingsrobots bewaken en gedetailleerde rapporten voor meetbare reiniging leveren.

Officieel distributeur voor Pudu Robotics in Nederland is Fülin Robot Technologie in Almere.

Foto: Ad Spijkers